Terug

Veteranen/Veterinnen + Trimhockey + Oudercursus


VETERANEN/VETERINNEN
Naast de jeugdcompetitie en seniorencompetitie, kan je bij HC Eemvallei ook deelnemen aan de veteranencompetitie. Deze teams trainen doordeweeks en spelen op de zondagen wedstrijden tegen andere veteranenteams. Spelen in deze teams is toegestaan vanaf 30 jaar.

Voor wie?


Categorie
Leeftijd
Veteranen
30 jaar of ouder
Veteranen 45+
45 jaar of ouder

Waar?

De trainingen worden gegeven op onze locaties Caraïben of Olympus.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op onze locaties Caraïben of Olympus.
Voor uitwedstrijden ga je samen met je team naar andere hockeyclubs.

Wanneer?

De wedstrijden zijn op zondag. De trainingstijden vind je in het trainingsschema.

Wat heb je nodig?

 • Hockeystick
 • Bitje (verplicht)
 • Scheenbeschermers (verplicht)
 • Hockeyschoenen
 • Lekker zittende sportkleding voor de training
 • HC Eemvallei tenue (sokken, rokje of korte broek en een clubshirt) voor de wedstrijden

LEDENSHOP

Het HC Eemvallei tenue is verkrijgbaar in onze Ledenshop, met 10% korting als HC Eemvallei lid op alle hockey materialen.

Meetrainen?

Nadat je bent ingeschreven bij HC Eemvallei krijg je snel een uitnodiging om twee keer vrijblijvend mee te trainen. Er is op dit moment namelijk geen wachtlijst voor de Veteranen en Veterinnen.

Lid worden

TRIMHOCKEY

Voor wie?

Trimhockey is een vorm van hockey waarbij leden alleen wekelijks trainen en geen wedstrijden in de weekenden spelen. HC Eemvallei heeft verschillende trimgroepen die zijn ingedeeld op diverse niveaus.

Er zijn gemengde, heren en dames teams. Daarnaast is er voor mensen die nauwelijks/helemaal geen hockeyervaring hebben, een jaarlijkse oudercursus waarna doorgestroomd kan worden naar één van de bestaande trimgroepen.

Daarmee is het de ideale manier voor iedereen om op een vrijblijvende manier de hockeysport te beoefenen.

Waar?

De trainingen worden gegeven op onze locatie Caraïben.

De trainingen worden gegeven op maandagavond van 20.30-22.00 uur.
Elke groep heeft een trainer die rekening houdt met het niveau van de groep.

De trainingen bestaan uit een zelfstandige warming-up met daarna aandacht voor hockeytechniek, spelinzicht, spelregels en conditie. Elke training wordt altijd afgesloten met een onderling wedstrijdje. Tijdens deze partijtjes, op een heel of half veld, wordt gelet op spelinzicht en effectiviteit.

De indeling van de huidige HC Eemvallei trimgroepen is als volgt:

Mixtrim A
Deze groep speelt ook maandelijks op maandagavond door de bond georganiseerde competitie wedstrijden tegen andere trimgroepen uit de regio.

Mixtrim B
Deze groep speelt af en toe 7x7 wedstrijdjes tegen andere beginnende trimgroepen uit de buurt.

Mixtrim C
Dit zijn vooral hockeyers die uit onze oudercursus zijn doorgestroomd. Deze trainingen zijn vooral gericht op het verkrijgen van hockeyinzicht en techniek.

Dames trimgroep
Deze groep bestaat uit een aantal gezellige dames die liever niet in een mixtrimsamenstelling trainen en spelen. Zij spelen af en toe een onderlinge wedstrijd tegen clubs uit de buurt.

Heren trimgroep
Een kleine groep heren die samen met onze veteranen teams trainen.

Wanneer?

De trainingstijden vind je ook in het trainingsschema.

Wat heb je nodig?

 • Hockeystick
 • Bitje (verplicht)
 • Scheenbeschermers (verplicht)
 • Hockeyschoenen
 • Lekker zittende sportkleding voor de training
 • HC Eemvallei tenue voor de wedstrijden

LEDENSHOP

Het HC Eemvallei tenue is verkrijgbaar in onze Ledenshop, met 10% korting als HC Eemvallei lid op alle hockey materialen.

Meetrainen?

Nadat je bent ingeschreven bij HC Eemvallei krijg je snel een uitnodiging om drie keer vrijblijvend mee te trainen. Er is op dit moment geen wachtlijst voor de Trimgroepen.

Lid worden

OUDER/SENIOREN HOCKEYCURSUS

We gaan weer starten! Op maandag 25 oktober a.s. starten we met een nieuwe hockeycursus voor senioren met weinig of geen hockeyervaring. Hieronder bevinden zich jaarlijks veel ouders waarvan de kinderen op hockey zitten. Deze cursus is sinds de start, 7 jaar geleden, een groot succes en de deelnemers zijn altijd erg enthousiast. Ben je erbij?

Voor wie??

Deze hockeycursus is met name bedoeld voor volwassenen (m/v) die vaak al e´e´n of meerdere gezinsleden hebben die hockeyen. De ervaring leert dat het voor deze groep leuk is om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. De cursus wordt gegeven door spelers uit Heren 1 en Dames 1, van HC Eemvallei. De nadruk ligt op het ontwikkelen van de basis hockeytechnieken en meestal wordt de training afgesloten met het spelen van een partijtje. Daarnaast zal er ook aandacht aan de spelregels worden gegeven door hier tijdens de training uitleg over te geven.

Wanneer?

De hockeycursus bestaat uit 8 achtereenvolgende maandagavonden van 20.30 tot 22:00 uur op de locatie Olympus waarvan een avond aan de uitleg van de spelregels gewijd zal worden . Na afloop drinken we meestal nog wat met elkaar in het clubhuis. De eerste cursusavond is op maandagavond 25 oktober 2021. De laatste training zal op maandagavond 13 december 2021 zijn. Alles is op vrijwillige basis, dus geen verplichtingen. Als je een keer geen tijd hebt om te komen is dit geen probleem.

Wat heb ik nodig?

De uitrusting die je voor de hockeycursus nodig hebt zijn scheenbeschermers, een bitje en een hockeystick.

Wat kost het?

De kosten voor deze cursus bedragen slechts €60,-

Hoe kan ik mij aanmelden?

Stuur een mail met je naam naar [email protected] o.v.v. ‘Hockey Cursus2021’ en wij sturen je een mail met verdere informatie.

En daarna? Veel deelnemers zijn na het afronden van de cursus zo enthousiast dat ze doorgaan met trimhockey. Alle trimgroepen trainen op de maandagavond. Als je in hetzelfde seizoen doorstroomt naar een volwaardig lidmaatschap krijg je € 60,- korting op de contributie (de contributie is afhankelijk wanneer je start in het jaar).

Wil je ook kennis maken met hockey schrijf je dan snel in want vol = vol.

Vragen? Mail ons via [email protected]
 
Aanmelden