Terug
22-5-2022

Hien The nieuwe Trainer-Coach bij HC Eemvallei Dames 1 vanaf seizoen 2022/2023

Nieuws afbeelding

Het bestuur van HC Eemvallei is zeer verheugd iedereen te kunnen informeren dat Hien The vanaf het seizoen 2022/2023 trainer-coach wordt van HC Eemvallei (HCE) Dames 1. Hien tekent een contract voor een periode van 3 jaar wat ieder seizoen zal worden geëvalueerd. Hien woont in Amersfoort Noord en kan met de fiets naar de club. 

 

Hien heeft een zeer ruime ervaring als trainer-coach. Begin jaren negentig begon hij bij Amersfoort, hij trainde en coachte daar diverse (selectie)teams. In 1999 werd Hien trainer-coach van Spandersbosch Dames 1 en bracht hij hen van de 1e klasse naar de overgangsklasse. Vervolgens werd hij op Spandersbosch ook technisch directeur. Deze functie combineerde hij diverse seizoenen (niet alle seizoenen) met de functie van trainer/coach van D1 of H1. Hien is afgelopen september, na een periode van ruim 22 jaar, gestopt bij Spandersbosch. Hien is ook (sinds januari 2018) assistent-bondscoach van Oekraïne en hij coacht Sumchanka (landskampioen dames van Oekraïne) bij internationale toernooien. Tot slot is Hien leercoach bij de KNHB (vanaf 2015) en bij de Internationale Hockey Federatie (FIH) vanaf 2018. Kortom een trainer/coach die zijn sporen al heeft verdiend en nog steeds verdient in het (inter)nationale hockey. 

 

Hien heeft aangegeven weer een team te willen coachen en dat hij graag zelf kan kiezen op welk niveau hij dat wil doen. Gezien de potentie van HCE, qua jeugd, nieuwe locatie, structuur, sponsoring en de ambities van de club ziet Hien de rol van trainer-coach als een mooie uitdaging. Een uitdaging die hem goed past. 

 

Bij het werven en vinden van een nieuwe trainer-coach heeft het bestuur nauw samengewerkt met een vertegenwoordiging van de spelersgroep van Dames 1. Zowel het bestuur als de spelersgroep hebben Hien leren kennen als een heel prettig en aimabel persoon. Een trainer-coach waarvan we verwachten dat hij op een aangename en goede wijze invulling kan geven aan de ambities van de spelers en de vereniging. Het wederzijdse enthousiasme van zowel Hien als de vertegenwoordigers van Dames 1 over een mogelijke samenwerking waren voor het bestuur een doorslaggevende factor voor het aantrekken van Hien The. 

 

Bestuurslid hockey, Wouter Endert zegt over de aanstelling van Hien The: "Ik ken Hien al langer als trainer-coach en als mens. Ik was erbij toen in 2004 hij met Spandersbosch dames 1 de overgangsklasse in ging. Zijn bevlogenheid en hockeykennis heb ik altijd bewonderd. Dat hij nu al voor Eemvallei kiest geeft me veel vertrouwen dat we de goede richting op gaan. Dit is een boost voor dames 1 en voor de vereniging!"

 

Hien zei over zijn nieuwe functie en vereniging het volgende: "Ik kijk er naar uit om het stokje van Pieter over te nemen en door te bouwen op de stevige basis die hij bij dames 1 reeds gelegd heeft. Wij gaan voor een toekomst waar we met elkaar, in de volle breedte van de vereniging, kunnen genieten van al het moois wat hockey en sport te bieden hebben."

 

Hien wordt betrokken bij de open selectietrainingen voor Dames 1 die bij HCE gaan plaatsvinden. Hij zal bovendien de selectie voor Dames 1 voor het komende seizoen samenstellen.