Terug
9-3-2022

Nieuwe locatie update

Nieuws afbeelding

Stap voor stap maken we voortgang

Het streven om vanaf seizoen 2023/ 2024 op één nieuwe locatie beide huidige locaties te combineren, lijkt nog ver weg. Als vereniging zitten we niet stil en zijn al geruime tijd actief bezig met een aantal leden, wat is nu de actuele stand van zaken?

Er is een Plan van Eisen gemaakt met al veel details erin onder andere vanuit positieve ervaringen en wensen vanuit onze eigen vereniging. Ook zijn hier ervaringen van  andere verenigingen in verwerkt, die recent gebouwd hebben en we bezocht hebben. Wat zijn hun ervaringen, hoe is het bouwproces verlopen, hoe functioneert het in de praktijk, do’s en don’ts?

Vanuit de Gemeente Amersfoort hebben we een toezegging over de locatie en zijn we in overleg over de exacte omvang. Onze wens is te komen tot een hockeyclub met 6 velden.

Er zijn architecten benaderd en gevraagd een potloodschets te maken. In de week na de voorjaarsvakantie komen ze hunnen plannen presenteren. We zijn heel benieuwd naar hun ideeën.

Dan staan we voor de volgende uitdaging: welk ontwerp past bij HC Eemvallei: qua uitstraling, wensen, gebruik en ons budget. Zodra we een top-2 inzichtelijk hebben, gaan we meedenk-avonden organiseren voor de leden. 

Onze activiteiten zijn momenteel heel divers zoals: contacten met architecten, Gemeente en bouwers, uitzoeken subsidie en sponsor mogelijkheden. Er is al een groot deel van de weg afgelegd en we vervolgen enthousiast de weg naar éénlocatie!

Met vriendelijke groeten,

HCE bouwcommissie één locatie

Maaike Thoben, Mark de Beer, Harry Noortman, Henri Boersema, Joris Malipaard en Adriënne Duinkerke

[email protected]