Terug
2-6-2020

Corona - veelgestelde vragen

Nieuws afbeelding

Kijk voor alle vragen rondom corona en hockey op de site van de KNHB

26 juni 2020

Verdere versoepeling coronamaatregelen

Goed nieuws voor alle verenigingen en hockeyers! Vanaf 1 juli geldt voor alle leeftijdsgroepen dat zij weer zonder restricties kunnen hockeyen. Tijdens de trainingen en wedstrijden hoeft géén 1,5 meter afstand meer te worden gehouden. Ook mogen vanaf 1 juli de clubhuizen inclusief horeca weer open en waren de kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen al toegankelijk. Bovendien zijn per 1 juli weer toeschouwers welkom.

We hebben de belangrijkste zaken per 1 juli hieronder op een rijtje gezet.

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij vanaf 1 juli normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • De jeugd tot 18 jaar hoeft ook buiten het veld geen 1,5 meter afstand meer te houden tot elkaar; wel moeten zij 1,5 meter afstand houden tot volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Voorafgaand aan en na afloop van de training of wedstrijd moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot anderen houden, waaronder in de kleedkamers en clubhuizen.
  • Clubhuizen (inclusief horeca, kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen) mogen vanaf 1 juli weer open. Er gelden wel specifieke regels en richtlijnen.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag – onder voorwaarden - publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers die geen gezamenlijk huishouden vormen 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. (lees de exacte regels in het nieuwe protocol goed door!)
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Ondanks alle versoepelingen is het belangrijk dat iedereen de hygiëneregels van het RIVM opvolgt:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

11 mei Aanpassingen trainingen

Per veld moeten er 2 ouders tijdens de training  surveilleren als Corona verantwoordelijken en 1 ouder bij de ingang om iedereen de juiste route te laten lopen/fietsen. De  twee ouders langs het veld zien toe of de 1.5m afstand nagekomen wordt. 

Er is veel controle door politie en handhavers hebben we gemerkt. Zijn er geen ouders, dan wordt er helaas niet getraind. Aan ieder team om dit zelf onderling te regelen. Bedankt voor ieders begrip!

4 mei 2020
Coronaprocotol 

Na ruim zes weken geen hockey mogen we eindelijk het veld weer op. De competitie wordt niet meer uitgespeeld maar de trainingen gaan we, aangepast naar de regels van het RIVM, op korte termijn weer oppakken. In dit protocol lezen jullie wat dit voor de (jongste)jeugdleden en ouders/verzorgers betekent en welke medewerking we van jullie verwachten om dit tot een succes te maken. Lees het dus goed door!

Op maandag 4 mei starten de trainingen voor alle jeugd. Elk team traint tot 11 mei 1 keer in de week op de Caraïben. Vanaf 11 mei traint elk team 2 keer een uur in de week en gebruiken we beide locaties. In de Eemvallei app staat waar en wanneer jouw team training heeft.

In het trainingsschema is rekening gehouden met de wisselingen van teams. Tussen elke training op een veld (bijvoorbeeld veld 1) zit een half uur. Daarnaast zit er tussen de trainingen van beide velden een kwartier, bijvoorbeeld; de training op veld 1 start om 18:00 uur. Dan start om 18:15 de training op veld 2.

Normaal gesproken wordt het zo vroeg mogelijk op de training komen van harte toegejuicht. Omdat dit nu niet kan vragen we jullie de komende tijd 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn, zodat alles vloeiend verloopt. Dit protocol is binnen de kaders van het kabinetsbeleid, richtlijnen van het RIVM, sportprotocol van het NOC*NSF en het sport specifieke protocol van de KNHB. De volgende punten komen aanbod:

-Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen;

-Veiligheid- en hygiëneregels voor trainers, begeleiders en vrijwilligers;

-Veiligheid- en hygiëneregels voor de sporters;

-Veiligheid- en hygiëneregels voor de ouders en verzorgers;

-Veiligheid- en hygiëneregels voor de sportaanbieder;

-Aankomst en vertrek

Indien je je zorgen maakt over de veiligheid en gezondheid van je kind of familie, meldt ons dit via de teammanager en/of lijncoördinator.

Bijlage