headernw.jpg
 

Meisjes C4 kampioen!

30-5-2016
Nieuwsafbeelding
Na winst in de voorcompetitie en promotie naar de derde klasse is MC4 er in geslaagd ook in de competitie de eerste plaats op te eisen. Met een beginnende maar gedreven trainster Lisa, geassisteerd door de ervaren hockey veteraan Sander en geleid door de succescoach Edwin, die na 2 kampioenschappen in de zaal voor het derde jaar op rij een kampioenschap mag vieren.

MC4 is tot nu toe onverslaanbaar gebleken. Helaas hebben we na de winter afscheid moeten nemen van Hanna, maar zij is een aantal keren op indrukwekkende wijze vervangen door Laura (MC6) en Luna (MD4). Punten hebben we vooral ook te danken gehad aan Iris, onze keepster, misschien wel de beste en in ieder geval de minst gepasseerde in de C-lijn. Maar zij had dan ook hulp van een ijzersterke verdediging. Geleid door laatste vrouw Emma, geflankeerd door Emi, Sam en Yara, was het voor de tegenstander knap lastig om onze cirkel ├╝berhaupt te bereiken.

Het middenveld vormde de perfecte verbinding tussen de linies. Met Elsa en Merel in het hart en Bente en Carmen op de flanken, waarbij die laatste 2 niet alleen verdedigend veel vuil werk opknapten, maar ook regelmatig een assist en zelfs de nodige doelpunten op hun conto mochten schrijven.

En dan die aanvallers, met 85 doelpunten in slechts 18 wedstrijden dominerend in de clubcompetitie. Als vanouds was Joyce als vaste spits onze doelpunten machine, maar dankzij de andere aanvallers Marissa, Anouk en Myrthe kreeg ze dan ook alle ruimte, omdat ze allen strooiden met goede voorzetten, tip-ins wisten te realiseren en vooral vaak samen de tegenstander compleet tureluurs tikten of de bal zo hard en hoog het doel in jaagden, dat menig keeper het nakijken had.

De beslissende wedstrijd speelden we uit maar wel in Amersfoort. De tegenstander, die op een bijveld naast het onze, tegen Groningen de degradatie een feit zagen worden, kon haar geluk niet op. Ondanks 11 tegendoelpunten en vermoede pogingen voor een eretreffer, hebben ze in het clubhuis mee mogen genieten van ons Spakenburgshart, waarmee onze herkomst nu ook op de Berg haar afnemers zal weten te vinden.

Van harte meiden, wat hebben jullie dit verdiend met jullie tomeloze inzet, die in tegenstelling tot de tegenstanders wel altijd 70 minuten aanwezig was.


Reacties

Sander Schwarte
Goed gedaan meiden! Ben trots op jullie.
Werner Jansen
Gefeliciteerd, en mooi te zien hoe het hele team (en invallers 😉) stuk voor stuk genoemd en geroemd worden!

Reageer op het nieuws