headernw.jpg
 

wie_zijn_wij

Van MHC Bunschoten naar HC Eemvallei

HC Eemvallei maakt een enorme groei door. Opgericht als MHC Bunschoten op 21 februari 1974, kreeg de club een aantal jaar geleden een enorme ledenaanwas uit Amersfoort Noord. Het vooruitzicht van een verhuizing naar Amersfoort-Noord en het vooruitzicht op kunstgrasvelden zorgden daarvoor. Een club waar het sociale karakter voorop staat en waar de hockeysport door de hele familie beoefend kan worden.

1974: Alwin Voorhoeve en Jan Boogaard besluiten een hockeyclub op te richten in Bunschoten. Het eerste clubhuis is een bouwkeet van Bonneveld.

1975: MHC Bunschoten speelt de eerste wedstrijd.

1976: De Club heeft 60 leden en de contributie bedraagt 50 gulden. Het probleem van een zondagsport in Bunschoten dient zich aan met de eerste senioren teams.

1980: Nieuwe velden op sportpark "De Vinken” in Bunschoten.

1985: Het aantal leden stijgt naar 220 leden.

1988: Nieuw clubhuis voor MHC Bunschoten. Ger Porskamp coördineert het project.

1989: Eerste onderzoek gestart naar kunstgras.

1990: De groei is eruit bij MHC Bunschoten. Het aantal leden neemt af.

1997: Uit de krant in Amersfoort: "Bunschoten raakt hockeyclub kwijt aan Amersfoort en de hockeybond maakt zich sterk voor spoedige aanleg van twee kunstgrasvelden en een nieuwe vereniging in Vathorst."

1999: MHC Bunschoten bestaat 25 jaar.

2004: Met de groei van Amersfoort Noord (Kattenbroek en Nieuwland) komt er weer groei in de club. MHC Bunschoten is nog één van de weinige clubs die speelt op gras. De discussie voor kunstgras en Amersfoort begint weer op te komen.

2005: De stuurgroep Vathorst wordt opgericht onder leiding van Leo Eyndhoven. In 2006 neem Matthijs van Dapperen het voorzitterschap van deze stuurgroep over.

2006: (...) is het jaar van de waarheid. De trein van Bunschoten naar Vathorst met eindbestemming HC Eemvallei zal eenmalig kunnen rijden en voor de een als muziek in de oren klinken. Voor de ander wordt het een stap met een onderbuik gevoel.. (…) Gelukkig is voor iedereen plaats en gaan we in Vathorst een mooie toekomst tegemoet Met. de cultuur en de verhalen die de oude garde uit Bunschoten ons meegeeft zullen we zeker het pareltje worden van Vathorst (Matthijs van Dapperen in het ’t Slagverslag – clubblad van MHC Bunschoten - september 2006).

2007: (…) 1 september 2007 hebben we MHC Bunschoten definitief achter ons gelaten en is HC Eemvallei een feit. Een nieuwe hockeyclub in Amersfoort met een schitterend sportcomplex. Niet helemaal klaar want het nieuwe clubhuis moet nog gebouwd worden.

November 2008: Opening clubhuis HC Eemvallei

2009: Tijdens een grote storm in mei is een deel van het dak van het nieuwe clubhuis beschadigd en stukken zijn zelfs van het dak gewaaid. Tot in de verre omgeving lag het isolatie materiaal en de dakplaten. Gedurende de zomer zijn de herstel werkzaamheden aan het clubhuis afgerond.

2010: Een mooi seizoen voor HC Eemvallei, Dames 1 en Heren 1 zijn beide kampioen geworden in de 4e klasse en zullen in het seizoen 2010-2011 uitkomen in de derde klasse.

2012: Een goed jaar voor de senioren. Veterinnen en Veteranen A spelen beide in de 1e klasse en we hebben dit jaar een Heren 3 en Dames 3 ingeschreven bij de bond. Bij de jeugd hadden we ook succes met 2 zaalkampioenen en 4 veld kampioenen. Tevens heeft de gemeente besloten extra geld beschikbaar te stellen voor HC Eemvallei voor een uitbreiding van het aantal velden. 

2012-2013:  Het eerste lustrum van HC Eemvallei sinds we zijn verhuisd naar de locatie in Vathorst, Amersfoort. Verschillende activiteiten zullen worden gepland gedurende het jaar voor en door de leden.