Terug

Veteranen/Veterinnen + Trimhockey + Oudercursus


VETERANEN/VETERINNEN
Naast de jeugdcompetitie en seniorencompetitie, kan je bij HC Eemvallei ook deelnemen aan de veteranencompetitie. Deze teams trainen doordeweeks en spelen op de zondagen wedstrijden tegen andere veteranenteams. Spelen in deze teams is toegestaan vanaf 30 jaar.

Voor wie?


Categorie
Leeftijd
Veteranen
30 jaar of ouder
Veteranen 45+
45 jaar of ouder

Waar?

De trainingen worden gegeven op onze locaties Caraïben of Olympus.

De thuiswedstrijden worden gespeeld op onze locaties Caraïben of Olympus.
Voor uitwedstrijden ga je samen met je team naar andere hockeyclubs.

Wanneer?

De wedstrijden zijn op zondag. De trainingstijden vind je in het trainingsschema.

Wat heb je nodig?

 • Hockeystick
 • Bitje (verplicht)
 • Scheenbeschermers (verplicht)
 • Hockeyschoenen
 • Lekker zittende sportkleding voor de training
 • HC Eemvallei tenue (sokken, rokje of korte broek en een clubshirt) voor de wedstrijden

LEDENSHOP

Het HC Eemvallei tenue is verkrijgbaar in onze Ledenshop, met 10% korting als HC Eemvallei lid op alle hockey materialen.

Meetrainen?

Nadat je bent ingeschreven bij HC Eemvallei krijg je snel een uitnodiging om twee keer vrijblijvend mee te trainen. Er is op dit moment namelijk geen wachtlijst voor de Veteranen en Veterinnen.

Lid worden

Trimhockey

 

Wat is trimhockey

Trimhockey is een vorm van hockey waarbij leden (18-70 jaar) wekelijks trainen maar geen wedstrijden in de weekenden spelen en zonder de verplichting om elke week te moeten komen.
Tijdens de training is er veel ruimte voor sociale interactie, ook buiten het veld, bijvoorbeeld tijdens de altijd gezellige 3e helft.
Lekker laagdrempelig sporten zonder dat de prestatie centraal staat. Makkelijk te combineren met werk & gezin, en een leuk wekelijks uitje waar je naar uitkijkt!
Interesse in competitie? Ook dit kan, en met een aangepast reglement is het spelletje veilig en gemakkelijk en daarmee specifiek gericht op de doelgroep. Fanatiek, sportief en gemoedelijke sfeer. We houden rekening met elkaar, want ‘morgen moeten we weer werken’.

Trimhockey binnen HC Eemvallei

HC Eemvallei heeft één grote gezellige trimgroep, totaal ongeveer 70-80 trimmers (2023-2024), een bont gezelschap met diverse niveaus.
Daarnaast is er voor mensen met nauwelijks/helemaal geen hockeyervaring een jaarlijkse introductie/oudercursus waarna doorgestroomd kan worden naar de trimgroepen. Daarmee is het de ideale manier voor iedereen die op een vrijblijvende manier de hockeysport wil beoefenen. Lees hierover onderaan deze pagina meer.

De training

Er zijn twee trainingsdagen en je kiest zelf op welke dag jij wilt/kan trainen, hiermee willen we nog meer flexibiliteit bieden, iets wat bij trimhockey centraal staat. Kan je niet trainen door andere verplichtingen of moet je toch nog wat afmaken op het werk? Dan sla je gewoon een keer over en kom je de volgende training weer!

Maandag training is van 20.30-22.00 uur te Olympus, dit is de drukste dag, er zijn twee trainers en de groep wordt gesplitst op niveau. Gemiddeld trainen hier zo’n 40 trimmers per avond.
Woensdag training is van 20.30-22.00 uur te Olympus, er is één trainer. Gemiddeld trainen hier zo’n 20 trimmers per avond waaronder veel leden welke vorig seizoen de introductie training hebben gedaan en daarna zijn doorgestroomd naar trimhockey.

De trainingen bestaan uit een zelfstandige warming-up, met daarna aandacht voor hockeytechniek, spelinzicht, spelregels en conditie en worden altijd afgesloten met een onderling wedstrijdje. Tijdens deze partijtjes, op een heel of half veld, wordt gelet op spelinzicht en effectiviteit.

De trimteams

Indien je je opgeeft voor trimhockey training kan je ook (vrijblijvend) meespelen met door de bond georganiseerde competitie wedstrijden tegen andere trimgroepen uit de regio. Dit doe je door je aan te melden voor een trimhockey mix team (dames en heren), deze competitie is op maandag avonden, om de 2 á 3 weken.
 • HCE team T1, dit mix team bestaat het langste en bestaat uit zeer fanatieke trimhockeyers. In 2023 kampioen geworden in de 3e klasse en dit team speelt nu 2e klasse.
 • HCE team T2, dit mix team is in 2023 ontstaan uit een splitsing toen onze trimgroep snel groter werd, dit team bestaat uit fanatieke trimhockeyers samen met trimhockeyers die af en toe een wedstrijd willen spelen en speelt 3e klasse.
 • HCE team T3, dit mix team is in ‘aanbouw’, wordt jij onderdeel van dit team?
 • HCE team zaal ZT2, dit mix team bestaat uit fanatieke T1 en T2 spelers en speelt in de winterstop in de zaal verder, in 2024 kampioen geworden in de 3e klasse.
 
Daarnaast zijn er diverse andere alternatieven:
 • HCE team Hockey 7 S1, dit mix team speelt op Woensdag ‘Hockey 7’, een aangepaste laagdrempeligere competitie met korte 7x7 wedstrijdjes zonder keepers en scheidsrechters.
 • Toernooien, door bijna alle clubs in Nederland (maar ook België en Duitsland) worden toernooien georganiseerd, wedstrijdjes met vaak avondeten en afgesloten met een knallend feest. Op basis van aanmelding gaan we regelmatig met een groep(je) diverse toernooien af, altijd gezellig!

 

Lid worden?

Heb je interesse om aan te sluiten?
Neem als je langs wilt komen voor een proeftraining altijd eerst even contact op met de Trimhockey Coördinator via
[email protected]

Je mag 3x mee proef trainen, verplichte uitrusting is: een bitje, scheenbeschermers en een stick (een stick is mogelijk te leen), daarna vragen wij je om een keuze te maken en je definitief in te schrijven via
H.C. Eemvallei (hceemvallei.nl)

Zodra je inschrijving verwerkt is zal de trimhockey coördinator je plek in de trimgroep bevestigen en je aan de betreffende (app)groep toevoegen.

Tot snel bij HC Eemvallei!

Introductie / ouder cursus bij HC Eemvallei

Één tot twee keer per jaar organiseert de Trimhockey Coördinator een hockeycursus (18-70 jaar) voor:
 • ouders die wekelijks langs de lijn bij hun kinderen staan te kijken en ook willen weten hoe het voelt om een stick vast te houden.
 • beginnende hockeyers.
 • herintredende hockeyers met weinig ervaring.

 

De training

Deze cursus bestaat meestal uit 8 lessen waarin aandacht is voor de beginselen van hockey, conditie en spelregels. De kosten zijn te vinden op de pagina Algemene Informatie. Veel van de deelnemers uit de cursus stromen daarna door naar de trimmers, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wanneer

Er wordt voor elke cursus een inventarisatie gedaan voor een cursus op de Maandag avond en op de Woensdag avond, de avond met de meeste aanmeldingen gaat door. De cursus wordt gegeven op locatie Olympus of Caraïben van 20.30 tot 22.00 uur. Als de inventarisatie voor de introductie/ ouder cursus geopend is wordt dat via de website, Lisa app en diverse social media gecommuniceerd.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te doen met de cursus?
Neem contact op met de Trimhockey Coördinator via
[email protected]

Verplichte uitrusting is: een bitje, scheenbeschermers en een stick.

Tot snel bij HC Eemvallei!
 
Aanmelden